ERIMA behoudt stabiele omzet in het 1ste semester 2017

ERIMA behoudt stabiele omzet in het 1ste semester 2017

Sportartikelfabrikant ERIMA houdt met een plus van 1,5 procent haar inkomsten stabiel en bereikt een omzet van 30 miljoen Euro.

Na drie jaar van bijzonder sterke groei, bereikt ERIMA ook medio 2017 een positieve balans. In een actueel moeilijke markt houdt het merk goed stand en realiseert een lichte omzetplus. Ondanks de beperktere aanvragen vooral binnen de kernmarkt Duitsland, is de groei positief. De succesvolle sponsoringpartners over alle sporttakken zoals de Europa-League-kwalificatie van 1. FC Keulen in voetbal of het Duitse kampioenschap van Rhein-Neckar-Löwen in handbal zorgen hierbij voor stijgende merkbekendheid.

Gelijktijdig vertoont het 2de kwartaal opnieuw een nieuwe opwaartse trend. In juni kon het concern een groei van 4 procent noteren; waarbij de thuismarkt ERIMA-Duitsland een omzetplus van bijna 6 procent realiseerde. „Sinds juni is de verkoop sterk gestegen en aan de start van het nieuwe sportseizoen staan we voor een topperiode binnen de teamuitrustingen – wat een positieve prognose voor de komende maanden toelaat. Wij zijn voorbereid en verheugen ons op een succesvol 2de semester“, verklaart Wolfram Mannherz, bedrijfsleider en eigenaar van ERIMA.

Naast de hoogwaardige producten zoals de teamline CLUB 1900 2.0 of de succesvolle ERIMA HYBRID SERIES is zoals steeds de bovengemiddelde levercapaciteit een doorslaggevend argument van het sportmerk. Met de bouw van het nieuwe ERIMA-logistieke centrum „Home of Teamsport“ is met de uitvoering begonnen van de toekomstplannen voor een nog efficiëntere logistieke werking. In juni werd het startschot van dit grootse project gegeven met de officiële „eerste schop met de graafmachine“.

Foto: Wolfram Mannherz, bedrijfsleider en eigenaar van ERIMA – foto ERIMA: vrij voor gebruik

ANDERE ONDERWERPEN

Dealers zoeken

We zijn dicht in jouw buurt!