De ruwbouw is klaar : de opening van het nieuwe logistieke centrum van ERIMA nadert

De ruwbouw is klaar : de opening van het nieuwe logistieke centrum van ERIMA nadert

Sinds juni 2017 jaar bouwt ERIMA aan haar nieuwe logistieke centrale en daarmee aan één van de grootste teamsport- magazijnen in Europa. Nu de ruwbouw is afgesloten zijn we klaar voor de volgende stappen: de afwerking van de binnenbouw en de installatie van het AutoStore- magazijnsysteem.

Vanaf oktober tot het eind van dit jaar worden uitvoerige tests gedaan, om vanaf januari 2019 met de verhuis van ruim 3,2 miljoen artikelen vanuit het oude magazijn in Reutlingen te beginnen. Het  AutoStore-systeem garandeert ERIMA een nog efficiëntere en tevens milieuvriendelijkere orderverwerking. Het nieuwe „Home of Teamsport“-gebouw beslaat een oppervlakte van ruim 6.000 m². De infrastructuur wordt gedeeltelijk verspreid over twee verdiepingen, hetgeen de gebruiksoppervlakte nog wezenlijk verhoogt. Het ERIMA magazijn is het eerste ter wereld met een over twee verdiepingen geïnstalleerd AutoStore-systeem. Hiervoor moeten speciale hijssystemen gebouwd worden, die het mogelijk maken om kisten over twee verdiepingen te kunnen verschuiven.

„Het is een bevrijdend gevoel dat de opening van onze nieuwe teamsport-thuishaven nadert, zegt Wolfram Mannherz, eigenaar van ERIMA. Het is ongelooflijk spannend om deze milestone in de geschiedenis van het bedrijf te beleven. Met de bouw van dit logistieke centrum zijn wij gewapend voor de toekomstige expansie. Bovendien kunnen we door de snelheid en zekerheid van leveringen nog beter aan de verwachtingen van onze klanten beantwoorden. De samenwerking met verschillende partners van dit project is tot nu toe een groot succes. Ik kijk er naar uit, om de laatste bouwfases samen met het gehele team af te werken.

 

Vragen? ERIMA e-mail: info@erima.be

 

ANDERE ONDERWERPEN

Dealers zoeken

We zijn dicht in jouw buurt!